Oefenwinst voor ADO Vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag zijn hun oefenperiode gestart met een 3-1 winst op de vrouwen van OH Leuven. Op een snikheet Houtrust waar geen publiek bij aanwezig mocht zijn hielden de ploegen elkaar voor de rust goed in evenwicht waarbij de Belgische vrouwen een licht overwicht hadden en keepster Barbara Lorseyd van de thuisploeg moest tweemaal handelend optreden om de bezoekers van scoren af te houden. Spits Jannette van Belen van de Haagse ploeg dwong de sluitpost van de bezoekers vlak voor rust ook tot actie na twee kopballen in de bovenhoek.

Na de rust kwam de ploeg van trainer Sjaak Polak beter uit de verf waarbij aanvoerder Nadine Noordam die in de eerste helft op de bank was gehouden al gelijk haar visitekaartje afgaf met een schuiver die net naast ging. Na zestig minuten verving Polak een zestal speelsters waardoor er nieuwe energie in het team kwam wat vlak daarna al resulteerde in een 1-0 voorsprong door een treffer van Pleun Raaymakers, Celainy Obispo was daarna dicht bij de 2-0 maar haar kopbal spatte uiteen op de lat.  Zo’n tien minuten voor tijd werd de voorsprong toch uitgebreid door Shanique Dessing die de Belgische doelvrouwe kansloos liet. Nadat de bezoekers konden profiteren van geklungel in de Haagse defensie bepaalde Liz Rijsbergen (vorig seizoen nog uitkomend voor Jong ADO)  de eindstand op 3-1.

Komende woensdag (12 augustus) oefenen de vrouwen uit bij Ter Leede en volgende week zondag (16 augustus aanvang: 13.00 uur) is competitiegenoot Excelsior Rotterdam op Houtrust de oefentegenstander waarbij de Rotterdammers op vrijdag 12 september weer de tegenstander zullen zijn maar dan in competitieverband. Het Cars Jean Stadion is dan het decor.

Tekst: Rob Blankenstein / Foto Wim Meijerink