IMTO Benelux Hellas start competitie met zege op WHC

De handballers van IMTO Benelux Hellas zijn de competitie gestart met een winst op stadsgenoot WHC. De Hellenen trokken met 21-20 aan het langste eind in een gelijk opgaande duel aan de Laan van Poot.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd met een sterk verjongde basisopstelling. Hellas was de eerste 15 minuten de bovenliggende partij, maar verzuimde om kansen om te zetten naar doelpunten. De basisploeg van WHC oogde zenuwachtig en maakte veel onnodige technische fouten. Na het inbrengen van een aantal routiniers, waaronder Jorik Lommen, wist WHC zich vast te bijten in het duel. Bij een 7-8 stand in het voordeel van WHC werd de aanvoerder van Hellas, Loek van Bergen en Henegouwen, de directe rode kaart getoond voor een overtreding op de rappe hoekspeler Erwin Roeleveld. De aanvoerder gaf na de wedstrijd aan verbaasd te zijn over de forse straf voor -in zijn ogen- een vrij lichte overtreding. Met een 8-8 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft liet Hellas, onder leiding van de Amsterdammer Maarten Roestenburg, zien dat het beschikt over veel handballend vermogen in de ploeg met Wessel Coster als gevaarlijkste man. De ploeg speelde gestructureerd en wist de dekking van WHC meerdere malen op het verkeerde been te zetten, maar de ploeg stuitte vaak op de sterk keepende Stefan Stapper. Daartegenover moet WHC, onder leiding van het duo Bart de Koning/ Richard Rijkens, het voornamelijk hebben van vechtlust en waren veel afstandschoten een makkelijke prooi voor de debuterende keeper Quincy Kompier. Ondanks het grote aantal routiniers in de ploeg van WHC wist de ploeg geen rust te bewaren in de eindfase van het duel en verzuimde de ploeg om de gelijkmaker te scoren. De beslissing in de wedstrijd was, in de ogen van veel toeschouwers, de stop van keeper Caspar Hovingh op een pingel van Erwin Roeleveld bij een stand van 20-19 in het voordeel van Hellas. Thierry van Zundert bracht de stand kort voor tijd op 21-19 na een interceptie, waarna WHC met nog 20 seconden te spelen de eindstand 21-20 noteerde. Na een time-out van coach Maarten Roestenburg, wist Hellas de wedstrijd over de streep te trekken en vielen de spelers elkaar in de armen. Volgende week mag Hellas aantreden tegen de nieuwe fusie club Dynamico in Oss.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen