KVS/Maritiem heeft handen vol aan VEO

Onder perfecte omstandigheden speelde KVS in de veldovergangsklasse afgelopen zaterdag de derby tegen VEO. De Scheveningers wonnen met veel moeite op eigen veld met 21-19  van VEO. Afgelopen zaterdag stonden er maar liefst 4 VEO spelers in het veld met een KVS verleden (bij KVS 1 speler).

KVS startte afgelopen zaterdag met dezelfde basis acht als tegen KVA maar zitten er nog altijd (te) veel spelers op de bank in gewone kleren in plaats sportkleren. Terwijl KVS vorige week redelijk eenvoudig won van KVA (11-19), leed VEO een smadelijke 8-29 nederlaag tegen het misschien wel 2 klassen te laag spelende Nieuwerkerk. Kortom VEO was uit op sportieve revanche en KVS wilde na 2 overwinningen de lijn doorzetten op weg naar de zaal (daar waar alles op gericht is).

In een gelijk opgaande beginfase waarin zowel KVS als VEO op voorsprong kwamen sloeg KVS op 5-3 het eerste gaatje. KVS wist echter niet uit te lopen, het zag VEO zelfs de stand ombuigen naar een 5-6 voorsprong. Het verdere verloop van eerste helft kende een zelfde spelbeeld (o.a van 6-7 naar 8-7). Toch was het KVS dat met een verschil van 2 doelpunten (10-8) de rust in ging mede door een benutte strafworp van Larissa Lazarom vlak voor het einde van de eerste helft.

Net als in de eerste helft had KVS ook de tweede helft de handen vol aan VEO dat maar niet wilde capituleren.  Op een stand van 13-11 leek KVS door een benutte afstandsschot van Antoine Boogaard (14-11) afstand te nemen van VEO. KVS zette door en het liep uit naar een comfortabele 18-11 voorsprong terwijl het leek of de inspanningen bij VEO hun tol hadden geĆ«ist. Maar een derby blijft een derby, VEO knokte zich terug, schoot plotseling uit alle hoeken en standen raak en zag KVS een aantal buitenkansjes en vrije ballen missen.

In een tijdsbestek van nog geen 10 minuten scoorde VEO 6x op rij tot vreugde van het meegereisde VEO publiek. Maar aan de hand van uitblinker Madjid Korodowou (6 treffers totaal) sleepte KVS zich door die angstige laatste minuten heen waarin het zichzelf wel heel moeilijk had gemaakt. KVS won uiteindelijk met 21-19. Dat beide ploegen na afloop van het duel het talrijke publiek bedankte benadrukte misschien wel dat het publiek zaterdagmiddag de grote winnaar was van een vermakelijke ā€˜oer-derbyā€™ tussen KVS en VEO.

Volgende week speelt KVS wederom thuis. Tegenstander is dan het Leidse Pernix, aanvang 15:30u.