WHC-Hercules boekt eerste overwinning van het seizoen 2020-2021

Het combinatieteam van het trainersduo Richard Rijkens en Bart de Koning nam het in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op tegen DFS Arnhem/Huissen. Een door corona maatregelen matig bezette sporthal Boswijk zag de thuisclub na een 12-10 ruststand met ruime cijfers, 31-23, de volle buit binnenhalen.

Na een matige start waarin beide teams veel balverlies leden en grossierde in technische fouten, ontspon zich in de eerste helft een gelijk opgaande strijd waarbij de bezoekers steeds licht in het voordeel bleven qua scoreverloop. Opvallend hierbij was dat de gebroeders Baak gezamenlijk (Luca 4 en Jonah 1) voor de eerste 5 treffers van de thuisploeg zorgden. Halverwege de eerste helft kreeg het combinatieteam meer vat op de aanvallende aspiraties van de Gelderlanders en kwam het dankzij Tim Frenk voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (7-6). Niettemin lukte het de opponent vooralsnog in het spoor te blijven van de wit-blauwen. Dankzij Tim Vleeshouwer, die in de slotseconde voor de thee zijn eerste treffer van de avond wist te noteren, lukte het toch om een eerste gaatje te slaan, ruststand 12-10.

De thee had de gastheer blijkbaar goed gedaan want binnen 10 minuten in de 2e helft wist men in hoog tempo de voorsprong uit te bouwen naar 21-11. De wedstrijd was hiermee eigenlijk al gespeeld en het was voor de fans alleen nog maar gissen hoe groot de einduitslag zou kunnen worden.

Het gaf de technische staf van de thuisploeg in ieder geval alle gelegenheid om volop te wisselen wat het spel niet altijd ten goede kwam maar Arnhem was in dit stadium te zwak om daar eventueel flink van te profiteren. Het sportieve duel eindigde uiteindelijk in een dikverdiende en ruime overwinning voor WHC-Hercules, eindstand 31-23.

Beste schutters aan Haagse zijde waren Luca Baak (8, Erwin Roeleveld (5) en Tim Vleeshouwer (4).

Volgende week zaterdag reist WHC-Hercules naar Oss voor de ontmoeting met Dynamico.

Redactie: Tsjeu Hartog