HDM rolt KZ langzaam op in de Goldcup

Het eerst kwart van deze 3e ronde in de Goldcup was echt een kwartiertje aftasten. Sowieso was het een vreemde situatie. Geen publiek en iedereen die op het laatste moment het terrein aan de Klatteweg betreed. De speelsters van HDM hadden op het thuishonk hun voorbereiding gedaan.

Na twee minuten in de tweede kwart waren het de gasten die de score opende. Dat had meteen een serie van doelpunten kunnen worden maar door het knappe keeperswerk van Anna-Louise Nijdam bleef de schade beperkt. HDM speelde met een team waarbij coach Ivar Knötschke kansen gaf aan drie A speelsters. Dat ging goed want de stand liep op tot 1-3.

In het laatste kwart dacht KZ nog wel een 2 punten te kunnen halen. Het team bleef gaan en er werd hard voor de punten gevochten. Misschien wel iets te hard, Margot van Hecking Colenbrander (HDM #4) werd hard geraakt en ook Marieke de Haas (HDM #15) zat aan de kant door een stick op haar hoofd.

De eindstand bleef echter 1-3 en HDM heeft gedaan wat vooraf voor de hand lag, namelijk winnen van KZ.

Tekst: Frank van der Leer