Knappe winst ADO vrouwen op FC Twente in Enschede

De ADO vrouwen hebben zondagmiddag een verrassende maar zeker verdiende 2-0  overwinning geboekt op FC Twente.

De ADO vrouwen begonnen goed in het Grolsch Veste Stadion in Enschede tegen FC Twente. In het eerste kwartier namen de vrouwen van trainer Sjaak Polak het heft in handen wat resulteerde in een tweetal hoekschoppen die verder niets opleverden. Een vrije trap van Nadine Noordam werd daarna voorlangs geschoten door aanvoerder Gwyneth Hendriks, maar dit gaf wel aan dat de bezoekers niet van plan waren zich zo maar gewonnen te geven. Na 25 minuten kreeg de spits van de thuisploeg een kopkans, maar die bal belandde in de veilige handen van Barbara Lorsheyd, de Haagse sluitpost. Nauwelijks vier minuten later kwamen de Haagse vrouwen goed weg toen een schot van Kerstin Casparij op de lat belandde. Vervolgens was het weer ADO wat een mogelijkheid kreeg via spits Jaimy Ravensbergen. Haar haar schot verdween over het Twentse doel. In de 36e minuut wederom een uitstekende aanval van de bezoekers, een perfecte voorzet van Noordam werd door Ravensbergen goed ingekopt maar de doelvrouwe van de thuisploeg redde knap, zodat de ploegen met een 0-0 score de kleedkamers opzochten.

Na de rust kwam na zo’n tien minuten spelen Anne Selies in het veld voor Nikki IJzerman waarbij Selies twee minuten later de kans kreeg om de 0-1 in te schieten, maar ze verzuimde om de goede voorzet van Liz Rijsbergen in het Twentse doel te schieten omdat ze de bal verkeerd raakte. Hierna komt de Haagse ploeg toch verdiend op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Kayra Nelemans die haar 18e verjaardag opfleurde met een knap schot van afstand. Zo’n twintig minuten voor tijd wisselde trainer Sjaak Polak de moegestreden Liz Rijsbergen voor Jannette van Belen. De thuisploeg ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Lorsheyd was een kwartier voor tijd goed bij de les door de bal weg te boksen en zag de bal daarna naast haar doel verdwijnen. De intense wedstrijd begon steeds meer haar tol te eisen. Bo Vonk moest dan ook leeggespeeld plaats maken voor Julia Kagie. Nog steeds wisten de bezoekers de voorsprong vast te houden. Toen de extra tijd aanbrak, was het Jannette van Belen die aan alle onzekerheid een einde maakte door de bevrijdende 0-2 op het scorebord te zetten.

Komende vrijdag om 19.30 uur ontvangen de Haagse vrouwen VV Alkmaar in het Cars Jeans Stadion.

Opstelling  ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk (80. Kagie), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Noordam, Boshuizen, Rijsbergen (72. Van Belen), Ravensbergen, Koster, Ijzerman (55. Selies).