The Hague Royals kansloos ten onder in Den Bosch

Na het bemoedigende spel tegen Den Helder Suns van afgelopen donderdag slaagden de Royals er bij Heroes Den Bosch geen moment in om in de wedstrijd te komen. De Hagenaars verloren met 92-46.

Al direct vanaf het begin zetten de Bosschenaren flinke druk en liepen snel weg met gevarieerd aanvalsspel. De Royals konden er weinig tegenover stellen, met name omdat er teveel individuele acties strandden binnen de bucket. Ook maakte Heroes Den Bosch goed gebruik van hun aanvallende lengte en met name Van der Mast kon zich heerlijk uitleven.

Nadat het eerste kwart met 24 -11 eindigde, deden de Hagenaars aan het begin van het tweede kwart iets terug. Er werd scherper geschoten en de achterstand werd tot 7 punten teruggebracht. Daarna was het echter snel gedaan met de Haagse dadendrang. Den Bosch liep weer makkelijk weg, ook al omdat de vrije worpen die de Royals kregen zeer matig werden verwerkt. Ook was er nauwelijks een aanvalsrebound bij de gemiste afstandsschoten. Het afstoppen van Van der Mast lukte nauwelijks. De onervarenheid van het team bleek wel erg duidelijk toen Den Bosch een extra vrije worp mocht nemen. Het Haagse team stond nog te overleggen terwijl de Bossche speler expres op de ring schoot zodat zijn teamgenoot kon scoren. Ruststand 50-27.

De tweede helft was eigenlijk een formaliteit. Den Bosch scoorde er lustig op los en pas tegen het einde van de wedstrijd liet het de teugels vieren. Dat betekende dat de magische grens van 100 punten net niet werd bereikt. Aan de andere haalden de Royals de 50 punten niet. Via 73 -37 na het derde kwart kwam de eindstand 92 – 46 op het bord.

Heel veel te doen dus voor coach Bert Samson om de knop weer om te zetten voor de volgende wedstrijd. Weer een uitwedstrijd, in Rotterdam tegen het ook al sterke Zeeuw & Zeeuw Feijenoord Basketball. Laten we hopen dat de Royals de stijgende lijn van de vorige wedstrijd tegen Den Helder weer kan oppakken.

Redactie: Ruud van de Graaf