Gedeeltelijk herstel The Hague Royals in Rotterdam

Na het pak slaag in De Bosch vorig weekend stond er wederom een lastige uitwedstrijd op het programma. De basketballers van The Hague Royals draaiden goed mee, maar moesten uiteindelijk met een verlies van 68-46 het hoofd buigen voor Zeeuw & Zeeuws Feijenoord.

De Rotterdammers hadden al twee thuisoverwinningen te pakken en het was te verwachten dat zij furieus van start zouden gaan om gelijk een gat te slaan. Het omgekeerde gebeurde echter. De Royals kwamen het best uit de startblokken en namen in de eerste minuten brutaal de leiding. Pas verder in het eerste kwart pakten de Rotterdammers het initiatief onder aanvoering van Juan Davis en Jeroen van der List. Hierdoor werd het eerste kwart afgesloten met een 20 – 13 tussenstand.

Ook gedurende het tweede kwart slaagden  de Hagenaars erin enigszins in het spoor van de Feijenoorders te blijven, onder meer een aantal driepunters. Helaas werd er wel weer veel onnodig balverlies geleden, daarmee relatief makkelijke punten weggevend. Qua score werd het tweede kwart vrijwel een kopie van het eerste, zodat de ruststand 41 – 26 een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen weergaf.

Wie had verwacht dat de Royals in het derde en vierde kwart overlopen zouden worden, kwam bedrogen uit. Met een steeds beter draaiende Bart Bijnsdorp en een sterk reboundende Erik Kibi hielden de Royals de tegenstander meer dan bij, en werd het derde kwart zelfs gewonnen: tussenstand  49-35.

Ook het laatste kwart ging lang gelijk op en het was pas in de laatste minuten dat Feijenoord kon uitlopen naar de 68-46 eindstand. Verdedigend gezien een goede prestatie, maar aanvallend minder en zeker het schotpercentage van 22 % zal omhoog moeten. Al met al gaf deze wedstrijd aan dat het Haagse team zeker in de groei zit en hopelijk komt dat nog beter uit de verf komende zaterdag wanneer  de Almere Sailors op bezoek komen in het Zuiderpark  Topscorer in Rotterdam werd, zoals gebruikelijk de laatste weken, Tim Troussel met 11 punten, gevolgd door Bart Bijnsdorp met 8 punten.

Redactie: Ruud van de Graaf
Fotografie: archief sportshoots.nl