The Hague Royals een helft gelijkwaardig

In een helaas nog (vrijwel)  lege Sportcampus Zuiderpark werd na een lange Corona pauze de competitie in de basketbal Eredivisie hervat. The Hague Royals verloren in een thuisduel met 66-86 verloren van Aris Leeuwarden.

Onze Haagse debutant The Hague Royals was er duidelijk op gebrand de eerste overwinning in het bestaan binnen te slepen en ging voortvarend van start. Aan de hand van topscorer Tim Troussel (21 punten) werd er fel begonnen tegen een ook fel full court pressing spelende tegenstander. Mede door een aantal driepunters van Troussel en een prima spelende debutant Bart Bijnsdorp stond er aan het einde van het eerste kwart een verdiende 20-15 voorsprong op het scorebord.

In het tweede kwart knokten de Royals zich na een aanvankelijke achterstand sterk terug met onder andere bekeken spel van guard Deividas Kumelis, en zouden eigenlijk met een minimale voorsprong moeten gaan rusten, ware het niet dat een onnodig weggegeven bal meteen werd afgestraft door de Friezen. Ruststand 33-34.

• Basketbal: The Hague Royals v Den Helder Suns: Pascal Birdja The Hague Royals

Wat er in de Friese thee zat zal nooit duidelijk worden, maar de gasten startten als een raket aan het derde kwart. De ene mooie score na de andere volgden elkaar op en de Hagenaars konden daar, mede door te gehaast en risicovol schieten, niets tegenover stellen. Binnen no time was er een gat van 20 punten geslagen en dat bleek onoverbrugbaar. Coach Bert Samsom besloot veelvuldig te wisselen om iedereen wat wedstrijdritme te laten opdoen, maar het was duidelijk dat het team nog een paar stappen moet maken om het een dergelijke degelijke tegenstander een hele wedstrijd lang moeilijk te maken. Echter, er is genoeg talent voorhanden en met de jonge winterversterkingen is de selectie ook een stuk breder geworden.

De Royals krijgen een nieuwe kans om zich te bewijzen als komende donderdag Den Helder op bezoek komt in het Zuiderpark. Een positief punt is dat ruim 300 basketfans de livestream volgden. Hopelijk zijn dat er donderdag nog meer, dus hou de website www.thehagueroyals.nl of de facebook pagina in de gaten.

Redactie: Ruud van de Graaf
Fotografie: Frank van Leeuwen Sportshoots.nl